Centres col·laboradors

Barcelona

El CMR[B] és un centre de recerca de prestigi internacional que té la missió d'avançar en la implementació d’estratègies de medicina regenerativa mitjançant la recerca de frontera en generació de cèl·lules mare pluripotents i els mecanismes que controlen la seva diferenciació a tipus cel·lulars de rellevància clínica. Des de l'any 2008, el CMR[B] ha centrat els seus esforços en el camp de les cèl·lules iPS. En els últims anys, els científics del CMR[B] han estat capaços de generar cèl·lules mare iPS a partir de fibroblasts, queratinòcits, cèl·lules de cordó umbilical i cèl·lules de la sang humana, entre d'altres tipus cel·lulars.

Cursos

Barcelona

La Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB), situada al campus de Pedralbes, es va crear l’any 1974, i va ser pionera a l’Estat. Les tres funcions bàsiques de la Facultat són: la docència, transmetre coneixement i la recerca: generar coneixement; relacions amb la societat: afavorir el desenvolupament de la recerca i la incorporació al mercat de treball. Un dels nou departaments de la Facultat de Biologia és el de Bioquímica i Biologia Molecular

Cursos

Barcelona

L'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) és un centre de recerca que abasta gran part dels àmbits de la bioenginyeria, des de la recerca més bàsica fins a les aplicacions mèdiques, amb l'afany d'actuar com a referent internacional en aquest camp. 
L’IBEC va ser fundat el 2005 pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L’objectiu de l’IBEC és dur a terme una recerca de qualitat que, alhora que crea coneixement, contribueixi a una millor qualitat de vida, millori la salut i generi riquesa. L’institut té estrets vincles amb centres de recerca internacionals, universitats i empreses per intercanviar talent i desenvolupar i executar projectes.

Cursos

Barcelona

L’Associació de Barcelona per a l’Estudi i l’Aprenentatge de les Matemàtiques (ABEAM) impartirà aquest curs en el marc de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L'ABEAM té com a finalitats estimular l’estudi i la reflexió dels diferents problemes relacionats amb l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques així com fomentar activitats de formació del professorat i implicar-lo en la investigació dels problemes didàctics. És per això que durant els més de 15 anys de vida de l’associació s’han impulsat la realització de diferents grups de treball que realitzen activitats de caire matemàtic adreçades a l’alumnat de primària i secundària. Els grups de treball també promouen la difusió dels materials creats així com el disseny de recursos didàctics per ser facilitar la seva utilització a l’aula de matemàtiques.

 

Cursos

Institut de Ciències del Mar (ICM)
08003 Barcelona

L'ICM pertany a l’àrea de Recursos Naturals del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i és el centre més gran de recerca marina d'Espanya i un dels més importants de la regió Mediterrània. Es dedica íntegrament a l’estudi de mars i oceans.
La seva recerca busca aprofundir i avançar en el coneixement científic i esbrinar quin paper tenen els oceans en el context del planeta. Una llarga experiència i un equip humà format per més de 200 especialistes en els diferents aspectes de la recerca oceanogràfica (física, química, geologia i biologia), li atorguen una visió global de l’ecosistema marí, així com capacitat per valorar els canvis i l’impacte humà sobre aquest medi i cercar-hi solucions. Es divideix en quatre departaments: 1. Biologia Marina i Oceanografia 2. Geociències Marines 3. Oceanografia Física i Tecnològica 4. Recursos Marins Renovables. Els seus investigadors participen en projectes nacionals i internacionals i en campanyes oceanogràfiques en pràcticament tots els mars i oceans del món.

Cursos

logo ICFO
Castelldefels

L'ICFO és una institució molt jove que té l'objectiu de fer avançar el límits del coneixement de la fotònica, la ciència i la tecnologia de l'aprofitament de la llum. La llum, concretament la llum làser, és una de les tecnologies més prometedores de que disposa actualment la humanitat. Els seus programes de recerca s'emmarquen en les línies de la fotònica més punteres a nivell mundial, i tenen l'objectiu d'encarar els importants desafiaments que enfronta la societat en general. Se centren en els problemes, actuals i del futur, en Salut, Energia, Informació, Seguretat, Protecció i cura del Medi Ambient.

Cursos

Institut Químic de Sarrià
Barcelona

Amb 110 anys d'experiència docent, IQS és un dels centres universitaris amb més prestigi dins del panorama acadèmic i científic nacional i internacional. El 1990, IQS es va integrar com a membre fundador en la Universitat Ramon Llull. IQS està format per IQS School of Engineering amb els estudis de Biotecnologia, Enginyeria Industrial, Enginyeria Química, Farmàcia (juntament amb la Fundació Blanquerna) i Química, i per IQS School of Management amb estudis d'Administració i Direcció d'Empreses, a més d'oferir una àmplia oferta de màsters i doctorats. Les solucions en R+D+i a través de IQS PEINUSA i l'activitat en formació contínua que es realitza a través d’IQS Executive Education constitueixen un important vincle amb les indústries i empreses, que s'intensifica mitjançant IQS Fundació Empreses

Cursos

Barcelona

La Salle - Fundació Privada Universitat i Tecnologia (FUNITEC) és una Fundació privada, sense ànim de lucre, que té per objectiu proporcionar un ensenyament acadèmic de qualitat, una metodologia singular, i una alta proximitat al món empresarial, sobre la base d’un professorat d’alt nivell en la docència i la investigació. Un model que combina amb el seu desenvolupament científic i tècnic, el coneixement pràctic de les àrees d’Enginyeria, Gestió, Arquitectura i altres disciplines. En el campus s’imparteixen graus oficials, màsters universitaris i professionalitzadors, doctorats i formació contínua. L’activitat educativa es complementa amb projectes de recerca, projectes de transferència de tecnologia i el Parc d’Innovació Technova Barcelona.

Cursos

Món Natura Pirineus
Son, Alt Àneu

MónNatura Pirineus, és un equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera que ofereix estades i activitats adreçades a tot tipus de públic amb una missió molt clara: sensibilitzar a la societat vers el desenvolupament sostenible i la conservació de la natura i el paisatge mitjançant activitats d’educació ambiental. 

Ubicat en el bonic paratge de les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà, MónNatura Pirineus és un centre que disposa d’unes instal·lacions úniques als Pirineus que permeten al visitant fer vida a l’alta muntanya i descobrir els seus atractius, posant en valor la cultura de la sostenibilitat i oferint la identificació i el respecte pels diferents elements que configuren el paisatge.

Per poder fer una mirada al cosmos, MónNatura Pirineus disposa d’un dels millors observatoris astronòmics de Catalunya. Les vistes que ofereix són d'una singularitat espectacular gràcies a l'absència de contaminació lumínica i atmosfèrica.

Aquest observatori està inclòs i reconegut, dins la xarxa internacional avalada pel Minor Planet Center (MPC), òrgan de Unió Astronòmica Internacional (UIA). El codi que el reconeix és el C29.    

Cerdanyola del Vallès

ALBA és l’única font de llum de sincrotró que existeix a Espanya. Es tracta d’un complex d’acceleradors d’electrons per produir llum sincrotró, que permet analitzar l’estructura de la matèria així com les seves propietats a nivell atòmic i molecular. En funcionament des de 2012, compta amb set línies de llum que investiguen en física, química, ciències de la vida, ciència de materials, patrimoni cultural, biologia, nanotecnologia... Al 2014, ha iniciat la construcció de dues noves línies de llum que es dedicaran a l’infraroig i a la fotoemissió de resolució angular al 2017 i 2019 respectivament. 
Aquesta infraestructura científica singular està a disposició de la comunitat científica i del teixit empresarial, amb capacitat de donar servei a més d’un miler d’investigadors a l’any.
 

Cursos